PÄIVI LATVALA

Eläinmaalari - Painter of COWSFor the Love of COWS and ART

Leh­mä­tai­tei­li­ja - Cow & Animal Painter 

Päivi Latvala (-66) on erikoistunut lehmämaalauksiin ja maaseudun eläimiin. Latvalan lehmät ovat rakkaudenosoitus lajia kohtaan - maalaislaitumia lehmineen sekä Suomalaista maataloutta. Hänen teokset lukeutuvat naturalismin piiriin ja työskentelyssään korostuu todellisen eläimen kohtaaminen. Lehmien hoito kuuluu taiteilijan kokemusmaailmaan ja limittyy osaksi taiteilijaidentiteettiä. Hän tuntee maalaustensa eläimet paitsi yleisesti lajina, usein myös yksilönä. Maalauksillaan Latvala haluaa tuoda nykyaikaisen maaseudun taiteen ystävien lähelle. Lehmien tuntemus ja niiden kanssa eletyt kokemukset välittyvät taidokkaina ja hienovaraisina visuaalisina nyansseina teoksiin, joissa eläimet on kuvattu eloisina ja luonteikkaina. 

Latvalan teokset syntyvät usein syvästä kaipuusta turvallisuuden tunteeseen, entiseen. Epävakaan nykyajan turvallisuuden tunteeksi nousevat maalarin omat tunnot laitumen täyteisistä kesistä maaseudulla, isojen ja lempeiden eläinten rauhoittavasta läsnäolosta. Lehmän kosteasta henkäyksestä. Hetkeen keskittymisen taidosta. Maailma tarvitsee lehmän lempeyttä. 

Hänen töitään on hankittu lukuisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin maatalousalan yrityksiin sekä koti- ja ulkolaisiin taidekokoelmiin. Hän on myös tuttu kasvo kansallisissa maatalousnäyttelyissämme


PÄIVI LATVALA is an animal artist. Cows and farm animals are her beloved subjects. Her background in technical drawing and graphic design can be seen in these precise and quirky paintings, portrait like snapshots.  She is passionate about the future of Finnish countryside and agriculture. With her fresh, modern and touching paintings she wants to rase awareness and genuine, positive feelings towards farm animals and living & working in the country.